Zelf auto wrappen folieZelf auto wrappen? Het is mogelijk om een auto zelf te wrappen. Ik wil hierbij direct al wel aangeven dat dit op eigen risico is en dat auto wrappen of car wrapping een vak voor specialisten is. Als je grote egale delen wilt auto wrappen is het redelijk eenvoudig om te doen. Maar als je een hele auto wilt wrappen, full wrap, dan wordt het al gauw een klus waarvoor veel geduld vereist is. Bekijk onze shop voor uiterst voordelige folie.

Voorbereidingen aanbrengen auto wrap folie

Auto: Analyseer je auto goed. Bekijk uit hoeveel delen de auto bestaat en hoe groot de oppervlaktes zijn.

Temperatuur: De optimale omgevingstemperatuur bij het aanbrengen wrap folie is ongeveer 21 graden. Een garage die verwarmd kan worden is noodzakelijk.

Schoonmaken: Maak de auto goed schoon, vooral langs de randen van de rubbers en onder de rubbers. Verwijder alle teerdeeltjes en overige kleine oneffenheden die zichtbaar kunnen worden. Nadat u de auto met een autowasmiddel heeft gewassen dient u deze met water af te spuiten. Ook erg belangrijk zijn de wielkasten. Zorg dat je deze goed schoonmaakt, ook aan de binnenkant. Mocht je dit niet doen, dan kan dit later voor problemen zorgen door water wat via de banden op spat.

Vocht / water: Maak de auto daarna goed droog , met name langs de randen. De auto dient helemaal vocht- en vetvrij te zijn. Wanneer dit niet het geval is kan het folie niet goed hechten.

Wax: De auto mag niet vlak voor het wrappen in de Wax gezet zijn. Was de auto dus niet met een wasmiddel met wax erin.

Handen wassen: Maak uw handen goed schoon voor het wrappen. Zorg dat uw handen vetvrij zijn.

De auto is nu klaar voor zelf auto wrappen.


Aanbrengen car wrap folies

Benodigdheden/materiaal:

 • Goed egaal blank licht, zodat je kunt zien of er geen belletjes ontstaan. Deze zijn nog eenvoudig te verwijderen wanneer je er tijdig bij bent en deze wegstrijkt met een rakel.
 • Een scherp Stanleymesje, zodat je de randjes goed kunt afwerken. Zorg voor voldoende reservemesjes.
 • Een rakel, om het folie op de auto te strijken en de belletjes te verwijderen.
 • Een föhn verfbrander (of föhn). Door het verwarmen van het folie kan het folie uitgerekt en gemodelleerd worden. Voor u aan een groot oppervlak van de auto begint is het verstandig eerst te kijken wat er met het folie gebeurt wanneer u het verwarmt. Zo krijgt u gevoel voor het folie en weet u hoe gemakkelijk het te verwerken is.
 • Eventuele kreukels kunt u gemakkelijk uit het folie föhnen.

Let op! Houdt de verfbrander op voldoende afstand van het vinyl (40 cm). Het vinyl reageert vrij snel op hitte.

Aanbrengen auto wrap folie

 • Auto wrap bumper met rakelHet is aan te raden te beginnen met makkelijke delen van de auto.(makkelijke delen zijn: de delen boven de wielen voor en achter). Dit om gevoel met het product te krijgen. Je kan hierdoor voelen hoe de rekbaarheid van het product is tijdens het verwarmen.
 • Het is verstandig om vanuit 1 punt te werken. Dus van boven naar beneden of van links naar rechts.
 • Het aanbrengen van het vinyl op het dak en de motorkap dient met minimaal twee personen gedaan te worden. Andere delen kunnen door één persoon aangebracht worden.
 • Vlakke delen hoeven niet altijd verwarmd te worden.
 • Bij ronde oppervlaktes (bijvoorbeeld bij bumpers, en de achteruitkijkspiegel moet u het folie wel verwarmen om een mooi resultaat te krijgen.
 • Tijdens het aanbrengen kunt u uw hand gebruiken, maar het gebruik van een rakel is noodzakelijk om belletjes te verwijderen en randjes goed af te werken.
 • De afwerking van de vinyl is erg belangrijk. Vouw de vinyl goed naar binnen bij de wielkasten. zorg dat deze goed naar binnen aanhecht. Doe je dit niet, dan kan er water naar binnen kruipen.

Aanbrengen probleemgebieden per onderdeel van de auto:

 • Handvatten deuren: voor het beste resultaat verwijderd u de handvatten. Mocht u dit niet willen doen, dan moet u er voor zorgen dat u hier nauwkeurig te werk gaat. Belangrijk is dat je de vinyl rondom de klink laat aanhechten. Van hieruit probeer je de vinyl richting de klink strak te krijgen.
 • buiten spiegel auto wrapBumpers: er zijn op de bumpers 2 gebieden die problemen kunnen veroorzaken, de hoeken en de gaten in de bumpers. Begin bij de bumper aan een kant en laat de rest van de folie in het beschermpapier zitten. Trek bij de hoeken van de bumper goed aan en verwarm deze hoek goed, zodat de folie zich om de bumper vormt. Bij de gaten is het aan te raden goed te verwarmen en de folie in het midden in de drukken zodat de zijkanten zich hechten aan de bumper.
 • Zijspiegels: Het Beste resultaat krijgt u wanneer u deze verwijderd. Mocht u dit niet doen, dan is het verstandig een gat te knippen in het vinyl en bij het gaat om de spiegel plakken. Vanuit dit punt werkt u naar links en beneden.

Zelf auto wrappen vergt wat geduld. Oefen eventueel eerst op losse onderdelen die je eventueel hebt liggen.

Bekijk onze shop voor uiterst voordelige folie.

Overigens levert auto wrappen geen problemen op met je autoverzekering. Mocht je sowieso op zoek zijn naar een voordelige autoverzekering kijk op auto-verzekeringafsluiten.nl.